KENZIA PALM

Scientific name: Howea

Family: Palm family

Place of origin: Australia

Description: This palm boasting large and elegant pinnated leaves, supported by long stiff stalks, is suitable for spacious environments due to its size.

Cultivation:  Kentia palm needs light but must be kept in a shadowy area, sheltered from air currents. It prefers high temperatures and during the summer it should be kept outdoors. The temperature must never drop below 10°C. The soil must be constituted by universal earth mixed with 1/3 of sand. Draining of the pot must be done accurately since roots are damaged by water stagnation. During the vegetative period, do not supply too much water but water the plant often; it is also suggested to water the large leaves frequently. Kentia palm is anyhow a plant that tolerates dry periods. Manure approximately once a month.

Reproduction: New plants are reproduced through seeds or division of tufts, but both methods must be selected by experts.

KENZIA

Nome scientifico: Howea

Famiglia: Palme

Luogo d'origine: Australia

Descrizione: Questa palma dalle grandi ed eleganti foglie pennate, sostenute da lunghi steli rigidi, è adatta, per la sua imponenza, ad ambienti spaziosi.

Coltivazione: La Kenzia desidera buona luce, ma essere in ombra e in posizione riparata dalle correnti d'aria. Predilige le temperature elevate e in estate gradisce stare all'aperto. La temperatura non deve scendere in nessun caso sotto i 10°. Il terriccio deve essere costituito da terra universale mista a 1/3 di sabbia. Il drenaggio del vaso deve essere ben curato in quanto le radici temono molto i ristagni d'acqua. Nel periodo vegetativo è bene annaffiare poco e spesso; è consigliabile anche irrorare frequentemente le grandi foglie. La Kenzia comunque è pianta che tollera periodi di siccità. Concimare all'incirca una volta al mese.

Moltiplicazione: Le nuove piante si ottengono per seme o per divisione dei cespi, ma entrambi i metodi sono da lasciare agli esperti.


  HP